HASTA HİKAYELERİ

Beyin Pili ameliyatı sayesinde Distoni, Parkinson, Epilepsi ve Tremor gibi yaşamınızı
zorlaştıran hastalıklardan kurtulmanız mümkün. Hem de sadece birkaç saat içinde!

BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI

100. BEYİN PİLİ AMELİYATIMIZ:
Rubral Tremor Hastamız

İyi ki Ameliyat Olmuşum!

Hastamız, 6. Ameliyatı olan beyin pili ameliyatımızdan sonra hayat kalitesinin arttığını belirtti.  “Şimdi çok iyiyim. Ameliyattan önce çok kötüydüm. Ameliyattan sonraysa %80 başarı elde edildi.” Dedi.

Şimdi Çok İyiyim!

Hastamız 2015’te geçirdiği kazadan sonra 5 başarısız ameliyata girmişti. Merdiven çıkamıyor, tuvalete dahi gidemiyordu. Kazadan sonraki durumunun çok kötü olduğunu belirten Aşır Dalmış, şu an çok mutlu.

Akdeniz Üniversitesi'nde 50'nci Beyin Pili Ameliyatı

Tedavi Olmak İçin Hemen Randevu Alın!

Hızlı Randevu Al

Sıkça Sorulan Sorular

Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, beyin ve sinir sistemini etkileyen hastalıklarla ilgilenen tıbbi uzmanlık alanı ve ana bilimidir. Dolayısıyla, kafa travmaları, tümörler, Alzheimer hastalığı, Amorozis Fugaks, bipolar bozukluk, beyin hasarı, kronik yorgunluk sendromu, bilinç bozuklukları, Down sendromu, Distoni, Parkinson, Tremor, Nevralji gibi sinir sistemine bağlı hastalıklar, nöroloji biliminin tedavi alanına girmektedir.

Geçmeyen Baş Ağrıları Ciddiye Alınmalı mı?

Baş ağrıları çoğunlukla ciddi olayların habercisi değildir. Stresten, uykusuzluktan, sigara ve alkolden, susuzluktan dolayı oluşan ağrılara sık rastlanır. Ancak ağrınız anormal derecede çoksa yahut geçmiyorsa bir nöroloji doktoruna görünmelisiniz. Geçmeyen baş ağrıları beyin tümörlerinin, anevrizmanın yahut beyin kanamasının ilk belirtilerinden olabilir.

Beyin Pili Taktırdıktan Sonra MR’a Girilir mi?

Beyin pili hastaların günlük yaşamlarını kısıtlamaz. Ancak dedektörler ve MR makineleri gibi manyetik alanlara girilirken dikkat edilmelidir. Beyin pilleri metal içerdiği için alarm sistemlerini tetikleyebilir. Beyin pili takılmış hastalara MR makinelerine girmeleri önerilmez. MR görüntülemesi gerekliyse, hastalar mutlaka doktorlarına beyin pilinden bahsetmelidir.

Beyin Pili Hamilelik ve Doğumu Etkiler mi?

Beyin pilinin ayarları hastanın ihtiyacını göre değiştirilebilir ve doğuma engel teşkil etmez. Ancak hastanın mevcut durumunun buna müsait olup olmadığı nöroloji doktorunun muayenesine bağlıdır. Hamilelik esnasında beyindeki kimyasallar değiştiği ve özellikle hareket bozukluğu hastalarının yaşadığı kasılmaların gebelik sürecini olumlu etkilememesi gibi nedenlerden dolayı hastalar, hamilelikleri boyunca düzenli doktor takibinde olmalıdır.

Beyin Pili ile Spor Yapmak Güvenli mi?

Beyin pilinin kişinin hayatını kısıtlamadığından bahsetmiştik. Hastalarımız hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilir, spor ve egzersiz de yapabilirler. Sadece kafa travmaları oluşturabilecek boks ve benzeri yakın sporlardan kaçınmaları yahut gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Epilepsi Pili Nöbetleri Tamamen Ortadan Kaldırır mı?

Beyin pili gibi epilepsi pili de hastalığı tamamen ortadan kaldırmaz. Epilepsi pili hastaların krizlerinin şiddetini ve sayısını azaltmak için kullanılır. Eğer hasta krizin geleceğini önceden hissedebiliyorlarsa pili ayarlayarak çok daha hafif bir şekilde krizlerini atlatabilirler.

Pil Tedavileri Günlük Yaşamı Nasıl Etkiler?

Beyin pili ve VNS Pili gibi pil tedavileri hastaların hayat kalitesini arttırmaya yarar. Günlük hayatta olumsuz durumlara neden olmazlar. Hatta aksine, hastaların özgüvenlerinin ve öz sevgilerinin artmasını sağlamakta ve kendi kendilerine yetmelerine yardımcı olarak psikolojilerini olumlu yönde etkilemektedirler.

Nörmodülasyon Tedavilerinin Başarı Oranı nedir?

Elektrik veya kimyasal maddeler gibi uyarıcılılarla beynin bozuk alanlarını yeniden kodlayan nöromodülasyon tedavileri depresyon, kronik ağrı, hareket bozuklukları gibi nörolojik ve psikiyatrik bozuklukların tedavisinde kullanılır ve bu hastalıkların tedavisinde son çözümleri oluşturur. Ameliyat öncesinde gerekli tüm hazırlık aşamaları dikkatle yerine getirildiği ve hastalar ameliyat esnasında dahi kontrol edildikleri için risk oranları oldukça düşüktür.

Hastalığım Ameliyatsız Tedavi Edilebilir mi?

Bunun cevabını net bir şekilde verebilmek hastalığınızın ne olduğun, hangi aşamada olduğunu ve bedeninizin ilaçlara nasıl tepki verdiğini bilmek gerekir. Eğer ciddi bir rahatsızlığınız olduğunu düşünüyorsanız ya da teşhisi konmuş hastalığınızın ameliyatsız tedavi edilip edilmeyeceğini merak ediyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Metastaz Nedir?

Metastaz, kanserli hücre olarak da bilinen kötü huylu tümör hücrelerinin bulundukları dokuların dışına gerek kan gerekse lenfler vasıtasıyla sıçraması ve kanserli hücrelerin sağlıklı hücrelerde gelişip yayılmasıdır. Tedavisi için çeşitli yolar mevcuttur ve tedavilerin amacı kanserli hücreleri bulup büyüyerek yayılmalarını önlemektir.

Beyin Tümörü Ameliyatları Riskli midir?

Beyin tümörü, hasta ve yakınları için duygusal olarak zor bir süreç oluşturur. Bu süreçte hastaların yakınları tarafından destek görmesi çok önemlidir. Beyin tümörü ameliyatının da her ameliyat gibi riskleri vardır. Ameliyat sonrasında da bazı istenmeyen komplikasyonlar gelişebilir. Bunlardan en sık rastlananları baş ağrısı ve halsizliktir ve iki durum da geçicidir. Herhangi bir ödemin veya enfeksiyonun oluşmaması için hasta bir süre müşahede tutulur.

PROF. DR. TANJU UÇAR

Öğrenmek İstedikleriniz Varsa; Prof. Dr. Tanju Uçar’a Sorun!

Bana Ulaştığınız için Teşekkürler!
En kısa sürede size dönüş sağlayacağım.
Bir şeyler yanlış gitti. Lütfen sayfayı yenileyip tekrar deneyiniz.